top of page

Adfærdsrådgivning

Hvordan foregår adfærdsrådgivning

Når du bestiller en adfærdsrådgivning er der flere muligheder at vælge imellem. Ved pakke løsninger, vil jeg besøge jer og hunden(e) i jeres hjem til en start. Besøget tager et par timer, hvor jeg stiller en masse spørgsmål og vi får afdækket situationen og hele hundens baggrund. Nogle gange når jeg kommer ud, ser jeg måske noget andet end I selv gør. Vi tager udgangspunkt i både det I oplever og det jeg observerer.
Jeg vil sandsynligvis, allerede ved dette besøg sætte jer i gang med nogle øvelser og/eller management, så vi måske kan tage toppen af problematikken. Men det er vigtigt, at I er indstillet på, at forandring tager tid og kræver at I arbejder målrettet på opgaven. Jeg kan ikke fikse det på en eftermiddag.

Jeg har forskellige muligheder for, hvordan en adfærdsrådgivning forløber, så giv mig et kald og så finder vi den løsning, der passer bedst til jer. 
 

IMG_0037 (2)_edited.jpg
20150508_135004637_iOS.jpg
Adfærdsproblemer

Adfærdsproblemer er situationer, hvor din hund agerer uhensigtsmæssigt i forhold til din hverdag. De fleste adfærdsproblemer er faktisk normal hundeadfærd. Vi arbejder med alle slags adfærdsproblemer med fokus på, at klæde dig på til at håndtere din hunds udfordringer. Blandt de mest almindelige udfordringer kan nævnes:

  • Alene hjemme problemer

  • Reaktiv adfærd på gå-ture

  • Opmærksomhedskrævende adfærd i hjemmet

  • Lydangst

  • Frygt for bilen eller andet

  • Destruktiv adfærd

  • Voldsom gø-adfærd

  • Osv...

Lidt om adfærdsproblemer

Adfærdsproblemer kan være mange ting. Og hvornår har hunden et adfærdsproblem?

Et adfærdsproblem er jo i princippet når, hunden udvikler en adfærd der på en eller anden måde er uhensigtsmæssig i vores menneskeverden og der kan være skadelig, for ejeren, hunden selv og/eller for forholdet mellem hund og ejer.

Der kan være masser af adfærdsproblemer som egentlig er i kategorien af ”normal hundeadfærd”, der bare er uhensigtsmæssig i samlivet og samarbejdet mellem hund og menneske.

Der er selvfølgelig også de mere specielle adfærdsproblemer der er i kategorien ”ikke normal hundeadfærd”. Disse er lidt tungere at arbejde med, er ikke nødvendigvis generende for ejerne, men hunden har måske et ”svært” liv.

Mange adfærdsproblemer, handler overordnet om frygt og/eller stress. Her må der så sættes ind.

Vi er nødt til at skelne mellem adfærdsrelaterende problemer og træningsmæssige problemer, selvom de griber ind i hinanden.

Men som hovedregel handler de træningsmæssige problemer om at hunden ikke har lært den mest hensigtsmæssige adfærd i situationen og hund og ejere kan ofte komme videre, ved at lære hunden (og ejer) alternativ adfærd til den ikke ønskede.

Fortsættes...

IMG_3098.JPG
IMG_5163.JPG
Adfærdsproblemer, fortsat

Adfærdsproblemer, handler ofte om, at hunden har en ”negativ” følelse omkring noget. Kan være andre hunde, lyd, separationsangst, aggressiv adfærd, frygt osv. Dette kan ikke ”bare” trænes væk med almindelig træning, men vi skal ind og have ændret hundens følelser. Dette kræver målrettet, grundigt og struktureret arbejde.

Det er hvad adfærdsrådgivning / adfærdsbehandling handler om.

Det er IKKE din skyld.

Det er meget sjældent ejers skyld, at et adfærdsproblem der opstår. Men ejer kan forværre det, ved at reagere uhensigtsmæssigt på situationen eller misforstå sin hunds signaler. Så jo før du søger hjælp jo bedre. Det er klart, at det er nemmere at adfærdsbehandle på et nyopstået problem, end et der har stået på i årevis.

Du bør altid først og fremmest, få din hund undersøgt af en dyrlæge og eller måske kiropraktor eller lignende. Rigtig mange adfærdsproblemer, bunder i at hunden har smerter eller på anden måde er utilpas.

Kontakt os

Er du og din hund udfordret med adfærdsproblemer? Send os en e-mail eller udfyld en kontakt formular nedenfor, så tager vi en uforpligtigende snak om, hvordan I kan komme videre.

Størlingevej 70, 4733 Tappernøje

info@verdensbedstegary.dk
Tel: +45 28 89 05 86

bottom of page