top of page

Mine hunde

Juni 2023: Karla er desværre rejst over regnbuebroen - R.I.P.

KARLA er var ældste i min folk. Hun er fra februar 2012 og en udfordrende blanding af labrador, rottweiler og dalmatiner. 

Jeg overtog Karla da hun var knap et år og hun havde desværre været meget igennem, herunder grov mishandling som hvalp. 
Dette har selvfølgelig sat sit præg på hende. Men hun er en meget glad hund og da hun var unghund, var hun en vildbasse, der kravlede på væggene og adfærdsproblemerne stod i kø. Men Karla havde valgt mig og jeg havde valgt hende. Vi havde brug for hinanden. Så vi kæmpede sammen og jeg nægtede at give op på hende.

Så Karla blev den hund, jeg tog med mig, da jeg startede min uddannelse hos Hund og Træning som klikkerinstruktør, uden nogensinde at have haft en klikker i hånden.

Så Karla har fulgt mig i tykt og tyndt og i nogle år, havde jeg med tidligere gadehunde at gøre og en del af dem har boet hos os. Karla har været de frygtsomme hundes trygge klippe og har vist dem, at tillid til mennesker er ok. 
Karla og gadehundene var min inspiration, til at starte med at uddanne mig "i hund". Så jeg kan hjælpe andre med hundetræning og adfærdsrådgivning. 

20210809_060700729_iOS.heic
Karla
DSC_0251-2_edited.jpg

GARY (Ibanez White Shepard Gary) er den første hund, jeg har købt fra 8-ugers hvalp. Han er Hvid Schweizisk Hyrdehund fra januar 2018 og jeg brugte lang tid, til at finde den helt rigtige race for mig og derefter det rigtige opdræt af racen. Jeg kunne ikke have valgt bedre. Han er for mig noget helt særligt. Nogle gange kommer der bare den hund, som rammer noget ind i ens hjerte og som der bare matcher. 
Gary får mig til at slappe af og falde ned. Han er den type hund, der gerne tager ansvaret for hele flokken og han har det bedst, når vi alle er samlet eller han og jeg er alene sammen. Han er "politimanden" der tilser, at alt går rigtigt for sig og holder styr på, at alt nu er, som det skal være. 

Han er på ingen måder perfekt, han er en sindig fyr så måske ikke lige den træningshund jeg havde regnet med, men han er min helt egen Marshmallow, stor, hvid og lækker udenpå og helt blød indeni. Han kan så meget andet og er simpelthen Verdens Bedste Gary.

Gary

AUDREY (Made to Measure Rey Skywalker) er også Hvid Schweizisk Hyrdehund og fra april 2020. Her brugte jeg igen tid på at finde den rigtige opdrætter og det rigtige kuld fra linjer med "arbejdshunde". 
Lille Audrey er en energisk "løbehund". Hun har en kæmpe byttedrift og en enorm energi. Men hun er også en meget sensitiv pige, som nemt bliver stresset. En helt anderledens hund, som jeg stadig arbejder på, hvordan jeg får det bedste samarbejde med. Hun kan være lige så forsigtig som hun kan være vild. Hun er en kælepot, hun kan være meget kærlig, men hun bliver også hurtigt distraheret. 

Desværre har hun udviklet allergi og har sygdommen IBD , som er en inflammatorisk tarmsygdom, hvilket kun er endnu en kilde til stress. 

Så med Audrey handler det meget om, at holde hende under hendes stresstærskel, så træning skal indeholde lige dele aktivtræning og lige dele mental træning.
Konkurrencehund bliver hun desværre nok aldrig, der er for meget der "forstyrrer".
 

IMG-5145.jpg
Audrey
IMG_8117.jpg

ENTER (BC World's Enter) er min første Border Collie.

Enter er fra april 2023 og er af rene hyrdelinjer, så jeg er spændt på hvad fremtiden bringer, med den lille bandit. 

Han er i skrivende stund, bare en tosset lille og aktiv hvalp og jeg ser frem til, at lære den voksne Enter at kende og se hvor det skal bringe os hen.
Jeg køber som oftest ikke mine hunde til noget specifikt, men ser mere på den hund, der er foran mig, prøver forskellige typer hundesport af og ser hvad der fungere for den enkelte hund.  

Enter
IMG_1607_edited.jpg

TADEUSZ er min Bosniske VA hund. 

VA betyder Virtuel Adopter og betyder at jeg betaler til ham hver måned og er med til at sikre, at Tadeusz får mad og husly.
Tadeusz er en af de heldige hunde i Bosnien, der ikke længere bor på gaden, men bor på et internat der drives af Mariannes Dog Food Bank. 

Der er desværre masser af gadehunde i Bosnien og de andre østlande, men også de lande sydpå, hvor vi som danskere ynder at holde ferie, er der masser af gadehunde. Og mange af hundene lever et kummerligt liv.

Mit hjerte brænder for alle hunde og dermed også for gadehundene. Hunde kender ikke grænser og har ikke bedt om det liv de har fået.

Jeg kan godt lide tanken om, at vi hjælper hundene, hvor de er, i stedet for at altid tage dem til DK. Ikke alle gadehunde, egner sig til et liv på sofaen. Derfor støtter jeg MDFB.

Men vi skal huske på, at hunde på danske internater lever et luksus liv i forhold til livet på internaterne i mange andre lande. Så hvis de egner sig til et liv på sofaen, så hvorfor ikke adoptere?

KATO, KILI og alle de andre... Da Karla var tre år, kom jeg sådan tilfældigt, til at tage en tidligere gadehund fra Bosnien til mig. Han manglede desperat et hjem og da han var sort, med dårlige hofter og løse knæskaller, havde han ikke mange chancer. Han var endnu ikke et år gammel, men hans udsigter var ikke gode. Vi gav ham navnet Kato og han kom til at betyde rigtig meget for mig, den korte tid jeg havde ham. Han fik 1½ år hos os, før vi måtte sende ham over regnbuebroen, grundet de mange skavanker. Men han havde et godt liv hos os, den tid han var her og han lærte mig rigtig meget om hunde og hundesprog. Han havde, lige som Gary, noget helt særligt. Han var en skæv og goofy dreng, men hold da op, hvor jeg holdte meget af ham. Han introducerede mig til en verden med gadehunde. Den er hjerteskærende og hård. Og fyldt med op- og nedture. Flere tidligere gadehunde har boet i pleje kortere eller længere tid hos os og de har været mere eller mindre udfordrende. Men de har alle lært mig meget om hunde og hundeadfærd og har givet mig lysten til at arbejde med hunde og skubbet til at tage uddannelsen som adfærdsrådgiver

IMG-4659.JPG.jpg
IMG-5133.JPG.jpg
IMG-4374.JPG.jpg
bottom of page